Miközben Fernando Alonso is élete legnehezebb versenyét futotta Malajziában, korábbi ellenfele és jelenlegi autójának előző pilótája, Kimi Räikkönen sem volt könnyebb helyzetben. A finn pilóta a 2010-es rali-világbajnokság harmadik futamát teljesítette Jordániában.

Ez esetben pedig pont a teljesítés a fontos, hiszen az előző – mexikói – futamon Räikkönen felborult a Citroën C4 WRC-vel és kiesett a versenyből, de az évad első futama Svédországban sem volt problémamentes, hosszú időt töltött egy hófalba ragadva. A Jordán-rali csak a nyolcadik raliversenye volt a 2007-es Forma-1-világbajnoknak, de ezúttal mindenféle nagyobb hiba nélkül ért célba.

Minden korábbinál többet, 339 rali versenykilométert vezetve, a nyolcadik helyen zárt, begyűjtve első pontjait a WRC-sorozatban.

Räikkönen túl a legnehezebb versenyén 1

“Az elejétől kezdve az volt a célom, hogy végigmenjünk és nagyon örülök, hogy képesek voltunk rá, annak ellenére, hogy a körülmények nagyon nehezek voltak. Ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha is a motorsport karrierem alatt csináltam” – mondta Räikkönen. 

“Ahogy az egyes szakaszokon túl voltunk, egyre többet tanultam és egyre nőtt az önbizalmam is. Nagyon kis tapasztalatom volt murván Jordánia előtt, most ez megduplázódott. Már sokkal jobban ismerem az autót, de szintén fontos, hogy valóban nagyon élveztem ezt a három napot. Sikerült fejlődnünk – ezért jöttünk, remélhetőleg ez folytatódik a következő futamon Törökországban is” – tette hozzá a Citroën Junior Team versenyzője.  


Räikkönen belső felvétel Jordániából:

Räikkönen megússza a megpördülést:

Räikkönen nyilatkozik a Jordán-rali után: