Kimi Räikkönen jobban érzi magát a rali-világbajnokság mezőnyében, mint a Forma-1-ben, legalábbis ez olvasható ki a blogbejegyzéséből: “Azt kell, hogy mondjam: eddig nagyon tetszik a rali világa. Lehetetlen összehasonlítani a Forma-1-gyel, mert olyan lenne, mintha a négyszöget akarnánk összevetni a háromszöggel, de úgy tűnik, itt minden sokkal nyugodtabb és barátságosabb” – írja a finn pilóta. 

“Mindenki nagyon barátságosan fogadott, de marad időm saját magamra is. Az életem eddig elmosódott a repterek, a hotelek és a versenypályák között, de elhatároztam, hogy idén jól érzem magam” – mondta a 2007-es világbajnok, aki a Jordán-raliról is elmondta a véleményét.

Kimi Räikkönen élvezi a ralit – videó 1

“A szakértők szerint ez egy igazán nehéz murvás verseny, úgyhogy biztosan érdekes napok elé nézünk. A lényeg a tanulás és számomra most a legfontosabb a célba érkezés. A pályabejárás jól sikerült, annak ellenére, hogy az autónkban nagyon meleg volt, mert nem működött a légkondicionáló. Kissé furcsa, de a versenyautóban a shakedownon már hűvösebb volt, a tetőn kialakított szellőző igazán jól hűsít, ha az autó mozgásban van. A shakedown elég kemény volt, de egyes részei hasonlítanak a versenypályákhoz, így ez is segít a felkészülésben” – tette hozzá a mindössze negyedik világbajnoki futamán induló finn.

A 2,3 kilométeres tesztpályán Räikkönen nagyjából három másodperccel maradt el a leggyorsabb Sebastien Loebtől.

Räikkönen a shakedownon: