Bár Kimi Räikkönen az egy hónapja zajlott Mexikó-ralin összetörte autóját, így idő előtt kiesett, magabiztos a tekintetben, hogy Jordániában versenyképes lesz.

A 30 éves pilóta egy korábbi sérülés kiújulása miatt nem tesztelte versenyautóját Mexikó előtt, ezúttal azonban egészséges, így Dél-Franciaországban két napig nyúzhatta a Citroen C4 WRC-t.

“Nagyon jól ment a teszt: sok időt tölthettem a versenyautóban, amire jelenleg a leginkább szükségem van” – mondta Räikkönen. “Nem fájt a hátam, jól vagyok. Már alig várom a versenyt. Persze Jordánia valószínűleg a legidegenebb terület, amivel eddig találkoztunk. A terv az, hogy biztosan eljussunk a célig.” 

“Eleinte nem törődünk mással, megyünk a saját tempónkban. Megnézzük, hol vagyunk a többiekhez képest és ahogy haladunk előre, fokozatosan próbáljuk csökkenteni a különbséget. Ez csak tapasztalat kérdése” – tette hozzá

A Citroën Junior csapatának pilótája elmondta, hogy a teszt nemcsak pluszkilométereket jelent, de sokat dolgoztak azon is, hogy a számára megfelelő beállításokat is megtalálják az autóban. 

Räikkönent nem érdeklik a többiek 2

Bár Räikkönen navigátora, Kaj Lindström jóval több tapasztalattal bír, Jordániában ő is először versenyez. Lindström úgy véli, a 2007-es F1-világbajnok fejlődésének alapja az itinerhez kapcsoló képességeinek továbbfejlesztésében rejlik. 

“Ez minden bizonnyal egy olyan terület, ahol Kimi nagy előrelépést tett, mind a bizalom, mind a pontosság tekintetében. Jordániában ez különösen fontos. Nyilvánvaló, hogy a sebessége raliautóban is megvan, csak az a kérdés, hogyan tudjuk a leghatékonyabb módon kiaknázni” – mondta.

A Jordán-rali mindössze a negyedik világbajnoki futama lesz Räikkönennek, és összességében is csak a nyolcadik raliversenye. A Svéd vb-futamon 30. lett, Mexikóban kiesett.