New Concept Coupe (NCC) néven mutatta be legújabb tanulmányautóját a Volkswagen. Bár az NCC koncepcióautó, annyira kész van, hogy azon sem lepődnénk meg, ha holnaptól kapható lenne. Megjelenése teljesen visszafogott, de elegáns. Sok tekintetben hasonlít az Audi A5-re.

Az autó a Golf padlólemezére épül, így várhatóan Golf Coupé néven jelenhet meg a kereskedésekben, de elképzelhető a Jetta Coupe használata is. A kocsi 4,54 méter hosszú, 1,78 méter széles, ugyanakkor 1,41 méter magas. Utastere négyszemélyes.


A kétajtós kocsi kiállítási darabja hibrid hajtásláncot rejt, benzin- és elektromos motor összekapcsolásával. Az 1,4-es TSI motor teljesítménye 150 lóerő, maximális nyomatéka 220 Nm. A lítiumion akkumulátorokkal táplált villanymotor 27 lóerős. A rendszer, amelyet egy hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltóval fog össze, fullhibrid, azaz a kocsi képes tisztán elektromos autóként is üzemelni.

Természetesen fékezéskor a villanymotor generátorként tölti az akkumulátort, ugyanakkor a fogyasztást Start&Stop motorleállító rendszer segíti. Amellett, hogy az autó 4,2 literes átlagfogyasztást ígér, menetteljesítménye nem rossz. 8,6 másodperc alatt képes százra gyorsulni, végsebessége 227 km/óra.


Bár a Golf Coupe megjelenésére várnunk kell, a technikája hamarosan érkezik. A VW az autóhoz tartozó közleményében nyilvánvalóvá teszi, hogy még az idei év első felében bemutatkozik első hibrid járműve, ami egy szabadidő-autó lesz. Tekintve, hogy Genfben mutatkozik be az új Touareg, minden bizonnyal abban találkozhatunk először az új technikával.