Kutatást végzett a Nissan az autóvásárlók körében, amelyből kiderült, hogy az európai kis- és kompakt méretű autót vásárlók egy részének az igényeit nem elégítik ki az egymás másolatának tűnő, ötajtós ferdehátú modellek, melyek egyébként uralják ezt a szegmenst. Ezért aztán egy igazán eredeti kisautóval bővíti kínálatát a japán márka.

A február 10-ére tervezett globális sajtóbemutató előtt egy hónappal, a Nissan ma közzétette az új, kisméretű crossover nevét és az első fotót a Juke-ról. Bár egy kis ötajtós modellről van szó, a Juke a Qazana koncepcióautó inspirációja alapján született, amely egy szabadidő-autó volt.  

A Qazana adta az alapot

A Qazana adta az alapot

A Qazana adta az alapot


Ez a jármű ugyanis egy crossover, így a Nissan ígérete szerint ütős, masszív megjelenés mellé agilis és élvezetes vezethetőséget kínál majd az autó úgy, hogy az nem megy a gyakorlatiasság és a kényelem rovására. Vagyis személyautó terepjárósra fazonírozva.

A Juke-ot a Qashqai, a Qashqai+2 és a Note mellett az angliai Sunderlandban gyártják majd. A járgány világpremierjét 2010 márciusában a Genfi Autószalonon tartják, értékesítése októberben kezdődik. Hivatalosan a Note és a Qashqai közé kerül a modellpalettában.