Azután, hogy tavaly év végére elkészítette a Swift hibrid kivitelét, most az SX4 hajtását egészítette ki villanymotorral a Suzuki. Az új tanulmányautót Indiában mutatták be, tekintve, hogy elkészítésénél az ország új és megújuló energiákkal foglalkozó minisztériuma is segédkezett.

Az SX4-be épített megoldás úgynevezett párhuzamos hibrid rendszer, azaz a jármű képes a hagyományos, illetve a villanymotorral is közlekedni, utóbbival természetesen csupán rövid szakaszokon. A kocsiba 1,2-es benzinmotor és ugyanakkor egy 50 kW (68LE) teljesítményű villanymotor került. Az elektromosságot a jármű hátuljában elhelyezett lítiumionos akkumulátor biztosítja.


Ellentétben számos hibriddel, amelyek fokozatmentes váltót használnak, a Suzuki autójába ötfokozatú, robotizált váltó került, vagyis kapcsolni kell, de kuplungolni nem.

Bár egyelőre csak egy tanulmányról van szó, a Suzuki tervei szerint sorozatgyártásba kerül a technológia. Nagyjából 2015-ben jelenhet meg a kereskedésekben. Ugyanakkor nemcsak akkumulátoros villanyautózáson dolgozik a Suzuki, hiszen korábban az SX4-ből már épült egy üzemanyagcellás változat is, amely hidrogénből állítja elő a szükséges energiát.