Nemrég számoltunk be a Nissan új elektromos autójáról, most partneroldalunktól a Technettől, vagyis más irányból kaptunk pluszinformációkat róla.

A kocsihoz egy iPhone mobiltelefon is tartozik, amellyel számos funkció vezérelhető. A készülékre kifejlesztett szoftverrel például megvizsgálható az autó lítium ion akkumulátorainak töltöttsége. Az alkalmazás segítségével a felhasználó akár autójától távol is képes meghatározni a töltöttségi szintet.

Az utastér alá rejtették az akksikat

Az utastér alá rejtették az akksikat

Az utastér alá rejtették az akksikat


Megtudható továbbá, mennyi idő szükséges még a teljes feltöltéshez, valamint az is, hogy mennyibe fog ez kerülni, de távolról lehet irányítani a légkondicionáló berendezést is. A klímát azért érdemes távolról is kezelni, mivel használata az autó hatótávolságát jelentősen befolyásolja. Ha már a hálózaton állva lehűl az utastér, a jármű akkumulátoriból erre kevesebb energia kell, messzebbre lehet autózni.

A még csak prototípusként működő rendszer része a Nissan jövőre tervezett elektromos autó bevezetési projektjének. A sorozatgyártásra tervezett autót vasárnap fogják leleplezni.

Forrás: Technet