A 24.  Forma-1 Magyar Nagydíj rendőrségi szempontból kiemelt, rendkívüli esemény nélkül zajlott le – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság. Ami nem is csoda, tekintve, hogy közel 1500 rendőr vett részt a biztosításban. A 2009-es Magyar Nagydíjat vasárnap 76 ezer, míg a három nap alatt összesen 184 ezer néző tekintette meg a Hungaroringen

A magyar rendőrök munkáját lengyel, osztrák és román rendőrök is segítették. Képviseltették magukat lovas, kutyás, motoros, gyalogos, gépkocsizó járőrök, valamint bűnügyes rendőrök is.  Ugyanakkor a közlekedés zavartalan lebonyolítása érdekében a rendőrség péntektől vasárnapig légi megfigyelést is alkalmazott.


A rendezvény ideje alatt kiemelt bűncselekmény, garázdaság, gépkocsilopás, gépkocsifeltörés, rablás, zsarolás, kifosztás nem történt. Szabálysértési eljárást 23 esetben kellett indítani. Az eljárások elsősorban közlekedési szabályszegések miatt, illetve 2 esetben tiltott kéjelgés miatt indultak.

Három körözött személyt fogtak el a rendőrök a versenypálya közelében, bűncselekmény elkövetésén pedig négy személyt értek tetten. Elveszett iratok miatt 25 esetben adtak ki igazolást. A hétvégén 16 személygépkocsit kellett elszállítani a közlekedés biztonsága és az autók folyamatos haladása érdekében.