Egyesült Királyság és Portugália kormányainak támogatásával két új üzemet hoz létre a Nissan lítium-ion akkumulátorok gyártására.  A két gyár feladata, hogy korszerű telepekkel lássa el a Renault-Nissan Szövetség tervezett elektromos járműveit. Egy-egy gyár éves tervezett kapacitása 60.000 akkumulátor.

Mindez része a Renault-Nissan terveinek, amely szerint vezető szerepre tesz szert a 0-emissziójú járművek piacán. Az USA-ban és Japánban már 2010-től megkezdik az elektromos autók értékesítését, a globális nagysorozatú gyártás 2012-ben beindul.

Ennek a tervnek a keretében a Renault-Nissan 2011 tavaszától megkezdi az elektromos autók szállítását Portugáliába is, az ottani kormány ugyanis az elkövetkező 2 évben segíti az ország területén egy 1300 akkumulátor-feltöltő állomásból álló hálózat kiépítését. Már 25 várossal, valamint fontos autópálya- és parkoló-üzemeltetőkkel írtak alá megállapodást országos lefedettséget biztosító akkumulátor-feltöltő állomásokat telepítsenek.

Portugália élen jár a zöld energia felhasználásában, az ország elfogyasztott energia 43%-a tiszta energiából származik. Az elektromos járművek bevezetése pedig segíti a CO2-kibocsátás, valamint a külső energiaforrásoktól való függés csökkentését.