Épp tegnap számoltunk be róla, hogy megjelent a Mercedes-Benz SLS első olyan képe, amelyen az autó teljes valóságában, mindenféle álca nélkül látható. Az új sportkocsi érkezése nem titok, hiszen maga a gyár is számos részletet elárult már róla, s azt is tudjuk, hogy ősszel a Frankfurti Autószalonon leplezik majd le.

6,2-es V8-as motorral

6,2-es V8-as motorral

6,2-es, V8-as motorral


Most azonban újabb különleges kémfotók jelentek meg a kétüléses járgányról. A képeket közlő brit lap szerint nem csak zárt kivitelben, hanem nyitható tetővel is elkészül a stuttgartiak új járműve. Könnyedén elképzelhető, hogy igazuk van, hiszen a klasszikus 300 SL is, amelynek az SLS modernkori leszármazottja, elérhető volt nyitható tetővel.

Persze a roadster vevőinek le kell mondaniuk a sirályszárnyszerűen felfelé nyíló ajtókról, helyette hagyományos elemek kerülnek a kocsira, de biztosan pótolja majd őket a nyitott autózás élvezete.

Bár a klasszikus roadster kialakítás okán inkább a vászontető illene a kocsihoz, de tekintve a mostani tendenciát, valószínűbb a nyitható fémtető alkalmazása. Nem szentségtörés ez, hiszen a Mazda MX-5 és a BMW Z4 esetében is sikerült szép formát rajzolni.

Az eredetiből is volt roadster

Az eredetiből is volt roadster

Az eredetiből is volt roadster


Várhatóan egy évvel a zárt karosszériás modell után, 2011-ben jelenik meg a roadster, amely szintén alumíniumvázas kialakítású lesz. Orrába AMG eredetű, 6,2-es V8-as kerülne, 571 lóerős teljesítménnyel. Ez a beépített merevítésektől meghízott kasztnit is kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsítja majd százra, csúcssebessége pedig 300 felettinek ígérkezik.