Már jó ideje tudjuk, hogy a Dacia egy szabadidő-autóval akarja bővíteni kínálatát. Idén tavasszal a gyár is megerősítette a pletykákat, miután Duster néven egy kupé-terepjáró tanulmányt állított ki Genfben.

Az autóból valóság lett, de semmi köze ahhoz, amit márciusban bemutattak. A pitesti üzemben valaki, – vélhetően egy dolgozó- lefotózta a kész járművet. A képeken, egy a Daciától megszokott, teljesen visszafogott küllemű, ugyanakkor arányos kocsi látszik.


Talán nem tévedünk nagyot ha az mondjuk, minden bizonnyal a szintén a Renault-csoporthoz tartozó Nissan Qashqai modellje adhatta az alapokat. Ha így van, nagyjából 4,3 méteres hosszúságra és 2,6 méteres tengelytávolságra lehet számítani.

Motorja között a Dacia eddigi kínálatából minden valószínűség szerint csak egyet találunk meg, az 1,6-os benzinest 105 lóerővel. E mellé a Renault-tól megérkezik az 1,5 dCi  legerősebb 105 lovas variánsa, valamint 2,0 literes benzines és dízel erőforrások.


Igazi sikermodell lehet a Dacia járgánya, ha hozza a márkától megszokott árszínvonalat, a legolcsóbb szabadidő-autó lehet a kategóriájában, amely nemcsak magánszemélyek, de cégek számára is vonzó lehet. Ősszel a Frankfurti Autószalonon kiderülnek a részletek.