A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 1
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 2

A nagy benzinkutaknál drágább tankolni

A nagy benzinkutaknál drágább tankolni

A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 16
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 17
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 18
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 19
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 20
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 21
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 22
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 23
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 24
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 25
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 26
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 27
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 28
Fotó megosztása:
A nagy benzinkutaknál drágább tankolni 29 A Shell 15 évre tartós bérletbe veheti a Tesco benzinkútjait. A Gazdasági Versenyhivatal szerint az összefonódás résztvevőinek együttesen sem lesz akkora piaci részesedése, amely versenyjogi aggályokra adhatna okot. A két cég még februárban jelentette be terveit, amelyeket a GVH rendben talált.

A versenyhivatal a vizsgálat során górcső alá vette az egyes kúthálózatokat és azok árait, megállapította, hogy a Tesco töltőállomásoknak nincs hatása a környezetükben lévő Shell töltőállomások áraira.

A 2008. évi országos, átlagos listaárak szerint három csoportba sorolhatók a benzinkutak. A MolMOL, az OMV és a Shell drágábbak 1-2 forinttal az országos átlagnál. Az Agip kevesebb, mint 1 forinttal felfelé, a Tesco szintén kevesebb, mint 1 forinttal, de lefelé tér el az átlagtól. A legalacsonyabb árakat a Lukoil és az ún. Fehérfehér, a nagy hálózatokhoz (színes) nem tartozó töltőállomások érvényesítik.

A Tesco 51 benzinkútjainak benzinkútjának átvételével a Shell magyarországi töltőállomás-hálózata 249 tagúra bővül, de Magyarországon az üzemanyagok és kenőanyagok forgalmazásában együttesen sem részesednek versenyaggályt felvető, 20 százalékot meghaladó részesedéssel. Hazánkban összesen 7 színes társaság árul benzint, a legnagyobb szereplő a MolMOL, részesedése 20 százalék feletti. A Magyarországon értékesített üzemanyag-mennyiség több mint fele a négy legnagyobb hálózatnál – a MolMOL, a Shell, az OMV, és az Agip hálózatában – kel el.