Közel másfél évre lezárják a rakpartot 2 Várhatóan egy hónappal korábban adják át a forgalomnak a budai alsó rakpart északi részét, legalábbis ha az időjárás nem szól közbe. A városvezetés ugyanis arra kérte a rakparton dolgozó kivitelező cégeket, hogy az eredetileg 2009. október 15-ére tervezett forgalomba helyezési időpont helyett szeptember 15-éig készüljenek el a munkával.

Ehhez a Bem tér és Halász utca közötti gázvezeték-rekonstrukciót, a Mozaik utca és Zsigmond tér közötti útszakasz felújítását, a Margit híd felújításának és a Duna-parti főgyűjtő csatorna építésének alsó rakpartot érintő munkafázisait kell összehangolni.

A szakértők szerint, amennyiben az alsó rakparti munkálatokat a Duna magas vízállása miatt nem kell megszakítani, lehetséges a gyorsítás, és így a következő tanév elején csak két héti kell nélkülözni az autósoknak ezt az útszakaszt.

A Főpolgármesteri Kabinet elfogadta a Műegyetem rakpart szükséges lezárásával kapcsoltos javaslatot is. A tervek szerint 2009 májusa és 2010 szeptembere között a 4-es metró építése miatt lezárják a forgalom elől a budai rakpart Műszaki Egyetem előtti részét. A lezárás azért szükséges, mert a 4-es metró pesti oldali alagútépítésénél már nem az Etele térről, hanem a Gellért térről szolgálják ki a fúrópajzsokat.