Láttunk már egy-két érdekes átalakítást, de Ueli Anliker munkája így is megdöbbentő. A svájci tervező Dubaiban állította ki legújabb munkáját, a McLaren SLR 999 Red Gold Dream-et. Az biztos, hogy nincs olyan szeglete a világnak, ahol ez a kocsi beleszürkülne a forgalomba.

A tűzpiros festés még hagyján, de a svájci tervező 14 karátos arany és 500 rubin felhasználásával csinosította ki a sportkocsit. Az aranyból jutott a felnikre, a lámpákra, de bőven használták az utastérben is. Sőt, a kocsi alján és a kipufogókon is feltűnik a nemesfém, épp ezért a kiállításon tükröket tettek az autó alá, hogy a látogatók ezt is megcsodálhassák.


Az egyedi karosszériával felszerelt “piros arany álom” motorja a látványhoz illően ütős. Az eredetileg 650 lóerős, 5,5 literes, kompresszoros blokk teljesítményét 999 lóerőig fokozták. Mindez arra elég, hogy a kocsi elérje a 350 km/órát. Biztos menne többet is, de batmobilos első spoiler és a hatalmas hátsó szárny jelentősen növeli a légellenállást.

Bár számunkra eléggé meghökkentő Ueli Anliker munkája, biztos akad majd gazdag vevő a Perzsa-öbölben, akinek kell egy ilyen a gyűjteményébe. Egy normál SLR sokszorosát kell érte letenni, tekintve, hogy 30 000 munkaóra árán és 4,35 millió dollár (960 millió forint) befektetésével készült el a gép.