Már csak a részletek maradnak rejtve a legújabb kémfotókon, amelyek a Mercedes-Benz SLS-ről készültek. Ez nem véletlen, hamarosan hivatalosan is leleplezik. Lényegében minden fontosabb műszaki adatát ismerjük, de a sirályszárnyas autó utasteréről a gyár a korábbiak  után hivatalos képeket közölt.

Az már most leszögezhető, hogy autó remekül ötvözi a klasszikust az újjal. Szinte egy az egyben visszaköszön a legendás 300 SL, miközben az autó 21. századi technikára épül.


Az SLS-be az AMG 6,2 literes, V8-as motorja kerül, teljesítménye eléri az 571 lóerőt. A sportkocsi 3,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A 0-200-as sprintet kevesebb, mint 12 másodperc alatt futja meg. Az SLS végsebessége 315 km/óra, a kellő lassulást kerámia féktárcsák idézik elő.

Ahogy az ma már megszokott, az autó hangolható. A vezető négyféle mód közül – a takarékostól a sportosig – csemegézhet a sebességváltónál, de a lengéscsillapító és az ESP is három fokozatban szabályozható.


Természetesen amellett, hogy kiemelkedő menetteljesítményre képes az SLS, ez egy Mercedes, tehát luxusautó. A legfinomabb bőr, különleges műanyagok fém bevetésével alakítják ki az utasterét, amelyhez a Bang&Olufsen szállítja a hifit. A biztonságról nyolc légzsák gondoskodik, vagyis fejenként jut négy.

Egyes pletykák szerint a zárt modell bemutatása után, ebből is készül majd vászontetős kivitel. Ha lesz is roadster, arra egy-két évet biztosan várni kell.