Bár a Forma-1-ben együtt küzdenek a győzelemért, az autók világában hamarosan egymás riválisa lehet a McLaren és a Mercedes-Benz. Ez ma derült ki, amikor Ron Dennis bejelentette, hogy végleg elhagyja a McLaren sportrészlegét. A Forma-1-es csapat korábbi vezetője még januárban vonult vissza az F1-es alakulat irányításától, átvéve a McLaren-csoport irányítását, ezúttal viszont már a vezérigazgatóságról is lemond.

Ennek oka, hogy ő vezeti majd az új vállalatot, amely a McLaren Automotive és a McLaren-csoport más cégeinek összevonásából jön létre, utcai autók gyártására. Ehhez a svájci Credit Suisse finanszírozásában 250 millió fontos (82,6 milliárd Ft) befektetéssel új gyárat hoznak létre Nagy-Britanniában, ahol 800 munkahelyet teremtenek.

Már tesztelik

Már tesztelik


Az első új modell a 2011-ben érkező P11 kódnevű sportkocsi lesz. Feladata nem egyszerű, olyan elődök nyomdokaiba kell lépnie, mint a sokáig a világ leggyorsabbjaként számon tartott McLaren F1 vagy a jelenleg is forgalmazott Mercedes SLR McLaren.

Ennek a járműnek a motorja azonban továbbra is a Mercedestől származik majd. A 6,2 literes V8-as nagyjából 600 lóerős lehet. Első számú ellenfelei a Mercedes SLS, illetve a német autógyár megbízásából a HWA-nál készülő új sportkocsi lesznek, no és persze a Lamborghini-, a Ferrari- és Porsche-modellek.