Egyre több prémiummodellt adnak el, ami jó a BMW-nek is, hiszen egyre nagyobb haszonra tesz szert. A bajorok ambiciózus céljai között szerepel, hogy 2020-ra már 2 millió autót értékesítsenek. Ehhez nemcsak a meglévő modellek újulnak meg, de számos különleges modellel bővül a konszern kínálata.

Norbert Reithofer, a BMW elnöke elárulta, hogy a cég tervei szerint a Shanghai Auto Show-n bemutatott CS koncepció autó nyomán négyajtós luxuskupét készítenek. Ezzel konkurenciát állítva a Mercedes CLS és PorschePanamera modelleknek.

X1 néven egy negyedik ( X3, X5, X6) szabadidő-autóval bővül ki a BMW kínálata, viszont úgy döntöttek, továbbra sem gyártanak egyterűt, mert az nem illik a márkához. Ehelyett viszont készül egy Progressive Activity Sedannak keresztelt jármű, ami állítólag igen praktikus autó lesz. Vélhetőleg az álcázott fekete autó (Galéria) már az.  

Az egyes sorozat nyomán X1

Az egyes sorozat nyomán X1

Az egyes sorozat nyomán X1


Ami a MINI-t illeti, a Clubman után újabb taggal bővül a kínálat, mertelkészítik a márka szabadidő-autóját is. A forma persze alig változik, csak terepjárósabb lesz.

Változások lesznek a Rolls-Royce-nál is, nemcsak a Phantomból gyártanának Coupét, de egy kisebb, használhatóbb modell is bemutatkozik majd.