Ma egy rutin félórás út akár 2-3 óráig is eltarthat. Azzal, hogy a pesti és a budai rakpartokat lezárták, a főváros észak-déli közlekedése teljesen ellehetetlenült. A jól bevált kerülőutak ma egyáltalán nem működnek, a rakpartokkal párhuzamos utak gyakorlatilag teljesen beálltak.

Két hete kezdődtek az útfelújítások a fővárosban, 34 úton végeznek különféle felújítási munkákat, közel 200 kilométeren javítják az aszfaltot vagy végzik a közművek cseréjét.

A rendőrség nem segíti a közlekedők helyzetét, ezért a káosz már a reggeli órákban átvette az uralmat a főváros közlekedése felett. A főbb közlekedési csomópontok helyszíni riportereink szerint teljesen beálltak, nem lehet olyan útvonalat ajánlani, ahol gyorsabb az előre jutás.

Tömegközlekedve sem jobb a helyzet. Nem jár a HÉV a Batthyány tér és a Margit híd között. Ezt az arra járók a hangosbemondóból tudhatják meg. Sajnos a BKV itt még nem tért át a nyári időszámításra, ezért a hangosbemondó szerint minden mentesítő járat egy órával korábban indul. A HÉV kimaradása miatt a környékbeli járatokon hömpölyögnek az emberek. Máshol sem könnyebb busszal vagy villamossal járni, a buszsávban, síneken közlekedő autósok szinte mindenhol feltartják a BKV járműveit.