Jön a hétszemélyes Dacia kombi 1

Jön a hétszemélyes Dacia kombi

A nemrég Magyarországra érkezett, dízelmotoros Logan után még idén bemutatkozik a kombi változat, majd később kisteherautó kivitelt is bemutat az újjászületett román autómárka. A konkrét menetrend úgy néz ki, hogy hazánkban a nyugati piacoknál előbb, várhatóan idén novembertől kapható lesz a Logan kombi, míg a kisteherautó érkezését 2007 februárra tehetjük.

Kombiként 5 és 7 személyes karosszériával is kapható lesz a Logan. A plusz üléssort azért sikerül elhelyezni, mert a gyár jócskán felpumpálta a népautó méreteit. A kombiváltozat jóval magasabb a limuzinnál és tengelytávja is hosszabb. A belső magasság annyira tágas, hogy a második üléssor fölé polcot tervez a gyár. A kombi és a kisáruszállító is aszimmetrikusan osztott hátsó ajtót kap.

A Genfben kiállított tanulmányautó nagyon hasonlít a messzi északon lencsevégre kapott modellre, így várhatóan ennek is 1700 liter körüli maximális csomagtere lesz. A kisteherautóval közös eredetről árulkodnak a csomagtartó osztottan nyitható hátsó ajtószárnyai, illetve a magasított tető is.