Fokozott ellenőrzés az utakon!
Fokozott ellenőrzés az utakon!

Fokozott ellenőrzés az utakon!

Fokozott ellenőrzés az utakon!

Fokozott ellenőrzés az utakon!
Fokozott ellenőrzés az utakon! 9
Fokozott ellenőrzés az utakon! 10
Fokozott ellenőrzés az utakon! 11
Fokozott ellenőrzés az utakon! 12
Fotó megosztása:
A közlekedési felügyeletek és a rendőrség szerdán és csütörtökön a fő közlekedési utakon – fokozott ellenőrzést tart, elsősorban a teherjárművek körében. – tájékoztatott a Közlekedési Főfelügyelet.

Ennek oka, hogy a múlt évben ellenőrzött 333 628, különösen a mobil mérőállomásokkal vizsgált 7087 jármű kontrollja több hiányosságot is kimutatott – áll a közleményben. Mivel az elmúlt hónapokban a szabálysértések száma nem csökkent, tenni kell a közlekedés biztonságáért, különösen most, a gyakran változó időjárási körülmények között. A közlekedési hatóság eszköze pedig az, hogy fokozza az ellenőrzéseket – írják.

Az ellenőrzések kiterjednek a vezetési és pihenőidőn kívül a veszélyesáru-szállítások körülményeire, a közúti közlekedési szolgáltatások rendjére, valamint a járművek műszaki és környezetvédelmi állapotára. A közlemény szerint a hatóságok egyaránt ellenőrzik majd az uniós és azon kívüli országokból érkező és a belföldi vállalkozások járműveit, elsősorban azok téli felkészítettségét, írja a FigyelőNet.