Kényelmes, praktikus és takarékos

A komfortot az ergonómikusan kialakított kezelőszervek és a könnyen leolvasható műszerek teszik tökéletessé. A szélesre nyíló és magas ajtók a beszállást és berakodást könnyítik meg. Pakolás közben ugyanis nem kell különösebben magasra emelni a csomagokat, mert a küszöb mindössze 655 milliméter magas. Az utastérben kemény kalaptartót ezen felül minden elképzelhető – és elképzelhetetlen – helyre rekeszt, tárolót, pohártartót, zsebet álmodtak a tervezők, méghozzá úgy, hogy azok üresen észrevétlenek maradnak, belesimulva az igényes belső kialakításba.

Az autót a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő Euro III-as motorral gyártják, ennek köszönhetően erős és gazdaságos. Az 1300 cm3-es, könnyű, négyhengeres alumínium-motor teljesítményét az SOHC-vezérlésű 16 szelep úgy optimalizálja, hogy az 4250-es fordulatszámon adja le a maximális nyomatékot (115Nm). Ez azt jelenti, hogy városi és országúti terepviszonyok között is gazdaságosan és rugalmasan hívogatható elő mind a 76 lóerő.

Kívül – belül biztonság

A WagonR+-ban alapfelszereltség a 60 literes vezetőoldali és a 100 literes utasoldali légzsák. Az 5 darab állítható magasságú fejtámla – melyek hátul praktikusan becsúsznak az ülésekbe – széria-felszerelés. Az opcionálisan választható első aktív fejtámlák nagymértékben csökkentik a frontális ütközéskor bekövetkező ostorhatást, és így fokozottabban védenek. A nagy hatásfokú tárcsafékek pedig még akkor is képesek ügyelni a vezetőre, amikor már megtörtént a baj, ugyanis a hozzájuk csatlakozó fékpedált úgy tervezték, hogy az ütközés pillanatában elfordulnak megóvva ezzel a sofőr lábát a mechanikai sérüléstől.

A tolvajoknak nincsen esélyük

A nagy-britanniai Auto Express a városi kocsik kategóriájában a WagonR+-t találta a leginkább tolvajbiztos autónak. A Suzuki modellje 49 különböző típust utasított maga mögé, köztük vezető európai gyártók luxusautóit is. A WagonR+-ban elhelyezett speciális biztonsági zár olyan jól sikerült, hogy egy több tagú “specialista” csapat – magyarul egy erre a célra felkért “rosszfiú-banda” – sem boldogult a jármű meglovasításával.
Suzuki Wagon R+. Szabadság, szeretem.

Már 1.990.000 Ft-tól

(x)