1998-ban készült el a Maserati utolsó négyajtós autója, azóta csak a Spyder és a Coupe szerepel az olaszok kínálatában. 2004 elejétől azonban visszatér a Quattroporte (négyajtós), mely hűen hozza elődei jó tulajdonságait.

Az eredeti jelentéshez hasonlóan a Quattroporte ma is egy vérbeli sportautó, aminek történetesen limuzin karosszéria jutott. Ez azonban ne aggasszon senkit, a 400 lóerős motor és a ragyogó futómű minden kétséget eloszlat. Ötfokozatú automatikus váltót kap az autó, melyet manuális üzemben a vezető is kapcsolgathat. Ilyenkor a kormányon lévő gombokkal lehet váltogatni.

Elektronikus korlátot nem építenek az autóba, csak a fizika határai szabják meg az autó végsebességét. Ez közel 272 km/óra.

Természetesen a Quattroporte-nak elegánsnak is kell mutatkoznia, amiről egyfelől a külső formaterv, másrészt az utastér kellemes környezete gondoskodik. A 15 külső szín mellé három fajta fa burkolat és 10-féle bőr árnyalat választható. Mivel az autó 5 méteres hossza mellé 3 méteres tengelytávolság tartozik, fejedelmi körülmények várnak mindenkire.