Lengyelországban már elkészült a Mercedes SLR

Többször beharangozta már a Mercedes, hogy a tanulmányként bemutatott SLR szupersportkocsit szériában is gyártani fogja. A végleges változatot azonban már hosszú ideje érlelik, a kisszériás sorozatgyártás kezdetét pedig folyamatosan homály fedi. Ezt a tétlenséget azonban nem bírta egy lengyel férfi, aki úgy döntött, ha törik, ha szakad, saját SLR-re tesz szert.

Ehhez a művelethez a tanulmányautó meglovasítása tűnt volna a leglogikusabb megoldásnak, ám emberünk ennél is nehezebb realizálás mellett döntött. Az elvakul SLR-rajongó saját autót épített magának. A tanulmányautó formáján elindulva és egy rozsdás 560-as kupé Mercedes alapjait felhasználva kezdett a munkálatokhoz.

Első lépésben lekerültek a C126-os Mercedes szükségtelen karosszéria részei és fölösleges túlnyúlásai. Másodsorra a szükséges plusz váznyúlványokat hegesztették fel, melyre így már fel lehetett illeszteni az újdonsült karosszéria elemeket.

Sajnos azt nem lehet tudni, hogy a látszatra tökéletes egyezést mutató forma ilyen pontos méretekkel hogyan jutott az autóépítők kezei közé. Mindenesetre a kész autó tökéletes mása a Mercedes által bemutatott tanulmányautónak. A legnehezebb feladatnak a felfelé nyíló ajtók megépítése bizonyult, ám ezt is sikerrel építette meg a vállalkozó szellemű lengyel csapat.

Bár az autó építésekor nagy figyelmet fordítottak az utastér és a motortér átalakítására is, itt már felfedezhetők különbségek. Mivel egyelőre nem tudni, hogy a végleges SLR orrába milyen motor kerül, maradt az 560-as eredeti motorja, ám a takarólemezt lecserélték. Szintén teljes új az utastér, amit tetőtől talpig finom bőr borít. Eltérés viszont a koncepcióautóhoz képest, hogy a középkonzolon nem funkció nélküli kerek műszerek, hanem egy hatalmas központi kijelző található.

A lengyel SLR tulajdonosának filozófiája: “Ha olyan autót akarsz, amit még nem gyártanak, építsd meg magadnak!”. Mivel a Mercedes SLR sorozatgyártása a legfrissebb hírek szerint még idén megkezdődik, akár saját SLR-je mellé a lengyel férfi vehet egyet a Mercedestől is. És hogy utána mi lenne a következő álom autó?