Kompakt autóban gondolkodik a Volvo 1

Kompakt autóban gondolkodik a Volvo

Egy vagy maximum két éven belül eldől, hogy fog-e az S40-esnél is kisebb autót gyártani a Volvo. Hans-Olov Olsson, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a jelenlegi 400 ezres évi eladási számaikat a jövőben 600 ezerre kívánják növelni. Ennek egyik útja lehet egy kisebb, alsó középkategóriás autó piacra dobása. Olsson azonban hozzátette, hogy jelenleg még csak az előzetes piackutatásokat és elemzéseket végzik, így az esetleges gyártás erősen kérdéses.

Mivel manapság a többcélú járművek egyre jobban hódítanak, a Volvo ebbe az irányba is bővíteni kívánja modellválasztékát. A Volvo XC70-hez és XC90-hez hasonló koncepciójú autó biztosan lesz még a Volvo kínálatában, de Olsson azt gyorsan leszögezte, hogy egyterűt nem fog készíteni a Volvo.

Nem lesz Mercedes S-osztály és BMW 7-es méretű Volvo limuzin sem, viszont a Genfi Autószalonon bemutatott VCC koncepcióautóhoz hasonló nagyméretű kombi gyártása felmerülhet, V90 néven.

A kombik mindig is fontos szerepet játszottak a Volvo életében, bár a korábbi 70-30 arányról ma már 50-50 százalékra állt be a kombik és limuzinok aránya.

A Volvo modellkínálatának megújulása a közeljövőben az S40-V40-es páros lecserélésével folytatódik. A következő Ford Focus és a Mazda3 padlólemezére épülő középkategóriás Volvo sorozat a legfrissebb információink szerint egy időben, a szeptember végi Frankfurti Autószalonon fog színre lépni.