Sokoldalú Subaru kupé-tanulmány 1

Sokoldalú Subaru kupé-tanulmány

Fantáziadús B11S néven állított ki tanulmányautót a Subaru a Genfi Szalonon. A négyajtós kupé a Subaru szerint új kategóriát nyit meg, melyet Gran Utility Turismo-nak hívnak. Magyarul ezt az új osztályt talán sokoldalú túraautónak lehetne nevezni, mivel az autó lényege, hogy a jókora vezetési élmény mellett sokrétű használhatóságot is nyújt.

A látszatra egyértelműen kupéként azonosítható Subaru B11S, négy ajtót és négy személy minden igényét kielégítő utasteret kap. A hátsó ajtók, hasonlóan a Mazda RX-8-ashoz hátrafelé nyílnak.

A korábbi Subaru-vonalvezetéssel teljesen szakító B11S a hagyományoknál maradva összkerék-hajtást és boxermotort kap. A háromliteres benzinmotor ikerturbós, 400 lóerős, és ötfokozatú automatikus váltó kapcsolódik hozzá.

Elektronikusan felügyelt összkerék-hajtással tartja a kapcsolatot az úttal a tanulmányautó. A VTD (Variable Torque Distribution – változó nyomaték-elosztás) rendszer alaphelyzetben a maximális 550 Nm-es nyomaték 35 százalékát juttatja az első kerekekre.