“Nagyon örülünk Carl-Peter Forster csatlakozásának. Biztosak vagyunk benne, hogy Forster a megfelelő ember az Opel folyamatos fejlődésének irányítására.”-mondta Rick Wagoner, a General Motors elnök-vezérugazgatója. Sokat vár Forster tevékenységétől a munkavállalók képviselete: “Segíteni kívánjuk Forster urat, hogy megfeleljen nagy kihívást jelentő munkájának. Tárgyilagos és jó kapcsolat kialakítására törekszünk vele”- nyilatkozták a szakszervezet képviselői, akik korábban többször bírálták Forster elődjét, Robert W. Hendryt. A szakszervezet egyes vezetői korábban kijelentették, hogy csak európai vezérigazgatót hajlandók elfogadni az Opel élére, mivel a rövid távra érkező és tervező amerikai vezetők nem váltak az Opel javára.

Forster Robert W. Hendryt váltja fel az elnök-vezérigazgatói székben. Hendry, aki korábban a Saab élén is állt, továbbra is a General Motors- alkalmazásában marad mint a konszern egyik alelnöke.

Bernd Pischetsriederhez, a BMW igazgatótanácsának elnökéhez hasonlóan Forster is a Rover-botrány után kényszerült távozásra a BMW-től, bár munkájával nagyon meg voltak elégedve. Forster irányította több más modell mellett a BMW X5 kifejlesztését is.