Ferrari-árban mérik azokat az amerikai kamionokat, amelyek garzonnak beillő kabinnal vannak kiegészítve. Aktuálisan bemutatott darabunk, a 2023-as Peterbilt 389 Day Cab ára például 409 900 dollár, amiért már egy Ferrari Purosangue is hazavihető.

Igaz, utóbbiban elég nehéz lezuhanyozni, és a reggeli nagy dolgot sem végeznénk el az utastérben. Ezekre viszont maximálisan alkalmas a Peterbilt, ami nem csak a lakás miatt érdekes: ez a típus kapta a valaha volt leghosszabb motorházat a Peterbiltek között. Vagyis méretben ez a király a csőrösök között!

Ilyen egy amerikai kamionsofőr 150 milliós munkahelye 1

Kívülről sem szerény darab, rengeteg krómmal díszített, fekete fényezéssel rendelkezik a 389-es, két klasszikus, szintén krómozott üzemanyagtartálya egyenként 560 literes. A kényelmet légrugók és a masszív, 9 méteres tengelytáv biztosítja, ez tényleg az amerikai autópályákra termett óriás.

Ilyen egy amerikai kamionsofőr 150 milliós munkahelye 2

Belül a modern kütyük és a békebeli amerikai kényelem keveredik, méretes bőrülések uralják a fülkét, a műszerfalon pedig a digitális kijelző mellett találunk még bőven analóg műszereket is. Az igazi különlegesség a kabin: itt nem csak egy hálófülkében hajthatja álomra a fejét a megfáradt sofőr. A 4,26 méteres lakrész teljesen felszerelt kis konyhát kapott,  mikróval, hűtővel, de van tusolóval felszerelt mosdó és egy kétszemélyes ágy is. 

Ilyen egy amerikai kamionsofőr 150 milliós munkahelye 3

A pontos kivitel nem ismert, így nincs információ a lóerők valódi számáról, de az biztos, hogy több mint 500 lóerős, és 2 237 Nm nyomatékra képes a leggyengébb Cummins X15 hathengeres is, ami ebbe a Peterbilt sorozatba került. 

Ilyen egy amerikai kamionsofőr 150 milliós munkahelye 4

150 millió azért elég húzós ár, de ha azt nézzük, hogy a helyi kamionsofőr szó szerint az amerikai autópályákon él, és ezzel megspórolja a szállás, házbérlés költségeit, cserébe kényelemben pihenhet, már nem is annyira eszement luxuskiadás a különleges Peterbilt 389-es.

Ilyen egy amerikai kamionsofőr 150 milliós munkahelye 5