Az Iveco Bus hivatalosan is bemutatta legújabb autóbuszát, amely nem más mint a régóta készülő Crossway LE elektromos változata. A modell korábban dízel és CNG változatban készült. Az új akkumulátor-technológiás változat utóbbi alváz- és karosszériaszerkezetét örökölte, ennek köszönhetően teljesíti az ECE R118-as égési szabványt.

Az újdonság 12, illetve 13 méter hosszú változatban egyaránt elérhető lesz városi, vagy elővárosi felhasználásra. Hajtásáról 330 kW teljesítményű központi villanymotor gondoskodik, amely 2200 Nm-res nyomaték leadására képes. Az egységet vagy a Siemens, vagy a Cummins leányvállalata, az Accelera szállítja. A jármű lítiumion NMC akkumulátorait ugyanakkor az olasz FPT szállítja az Iveco Bus-nak.

A magas, 180 kW/kg-os energiasűrűséget kínáló akkumulátorok túlnyomó része az autóbusz tetején kapott helyet. A városi utasszállításra szánt változatot 5, 6, vagy hét akkumulátor-csomaggal szerelik ennek megfelelően 346 kWh, 416 kWh, vagy 485 kWh kapacitású változatban érhető el. Az intercity variáns pedig 416, vagy 485 kWh kapacitású akkumulátor-pakkal készülhet.

A gyártó szerint az új Crossway LE Elect maximális hatótávja 400 kilométer lehet. A jövendőbeli megrendelők pedig akár pantográfos töltést is kérhetnek hozzá. Az újdonság a dízel- és CNG változatokkal megegyezően az Iveco Bus csehországi gyárában fog készülni. Az Iveco Crossway 2006 óta van sorozatgyártásban. A jelenlegi generációs változatot 2013-ban mutatták be, azóta lényegében változatlan dizájnnal készül.