A Chevrolet pick-upja a mai napig az egyik legikonikusabb amerikai autónak számít, ez az 1968-as évjáratú C20 Longhorn pedig kifejezetten egyedi példány. Alapját a típus 1967 és 1972 között gyártott, második generációja adja, mely Longhorn névvel csatlakozott a Chevrolet-családhoz. Bármennyire is hétköznapian néz ki, meglepően kevés, csak 1902 darab készült belőle.

Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 1
Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 2

Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád

Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád

Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 10
Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 11
Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 12
Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 13
Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 14
Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 15
Felszarvazták a lakóautót, sőt, még tüzet is okád 16
Fotó megosztása:

6,5 literes, V8-as motor található a motorháztető alatt, ami négysebességes manuális váltóval szereltek – ezt ennél a sorozatnál erős kombónak tartják. Viszont kívülről annál látványosabb a pick-up, mivel platóján ládák helyett egy komplett lakórészt cipel. A Franklin 11FK6-os modell szinte teljes felújításon esett át, emellett pedig megnyújtották, hogy igazodjon a Chevrolet hosszához. Az átfestett lakóautót pedig egy légrúgóval kiegészített segédtengely segítségével bírja el a C20, így a laprugókat kevesebb terhelés éri.

Önmagában a felújított, átfestett lakóautó is szokatlan látványt nyújt, de érdemes az autó orrára pillantani, amit egy koponya díszít jókora szarvakkal. És ha ez nem lenne elég, még lángcsóvákat is lövell.

A Bring A Traileren megjelent hirdetés szerint még öt napig lehet licitálni a meglehetősen különc – gyári állapotában egyébként 242 lóerős – pick-upra, jelenleg 34 700 dollár, vagyis több mint 11 millió forint a legmagasabb ajánlat.

Az utóbbi időkben ráadásul nem ez az első pick-up, ami eltér a szokványostól – tíz kerékkel és 1400 lóerővel: