Bár egyes európai nagyvárosokban egyre jobban törekednek arra, hogy kiszorítsák az autókat a belvárosi kerületekből, az áruszállító járműveket nem lehet teljesen száműzni, hiszen akkor nem jutnának el a boltokba a friss áruk és élelmiszerek. A közel 50 éves múltra visszatekintő gyártó, a Melex úgy döntött, hogy megalkotja azt az áruszállító kisteherautót, amely ideális lehet a belvárosi forgalomban történő közlekedésre.

A 3,5 tonnás össztömegű jármű látványos, teljesen átlátható, világos kabint kapott annak érdekében, hogy a lehető legminimálisabbra csökkentsék az ilyen kisteherautóknál meglévő holttereket. Az N.Truck névre keresztelt jármű fejlesztésénél nem csak a kimagasló ergonómia, hanem a nagy terhelhetőség is fontos szempont volt. Ennek megfelelően könnyű alvázszerkezetet alkalmaztak, így az N.Truck önsúlya egy tonna alatt maradt.

Hamarosan akár ez a kisteherautó is eljuthat hozzánk 1

Az N.Truck fényszórói kivétel nélkül LED-technológiásak.

Hamarosan akár ez a kisteherautó is eljuthat hozzánk 2

Igyekeztek eltünteti a holttereket, mivel teljes mértékben városi járműről van szó.

Kompakt méretének köszönhetően a szűk utcákban is könnyebben lehet vele majd manőverezni. A jármű ugyanis 1500 milliméteres szélességű fülkével, valamint kétféle – 2500 és 3000 milliméteres – tengelytávval készül a jövőben. Kedvező méreteiből adódóan fordulékony kisteherautónak ígérkezik, a gyártó közlése szerint ugyanis fordulási sugara 4,9 és 5,9 méter között van és ez az érték versenyképessé teheti más gyártók termékeivel szemben is. Akárcsak a hajtáslánca, ugyanis egy feltöltéssel 150 kilométert tud majd megtenni. Autópályára azonban valóban aligha lehetne közlekedni, ugyanis végsebességét 70 kilométer/órára szabályozták le.

Hamarosan akár ez a kisteherautó is eljuthat hozzánk 3

A lengyel újdonság moduláris építési elvet alkalmaz, így várhatóan többféle változatban készülhet majd.

Az N.Truck sorozatgyártása várhatóan 2021-ben indul a lengyelországi Mielec városában. A jármű árával, valamint a forgalmazással kapcsolatos részletek egyelőre nem ismertek. A Melexnek ugyanakkor magyarországi importőre is van az ElectroAuto személyében, így várhatóan a hazai piacon is elérhető lesz.

Kövess minket a Facebook-on!