Amíg nálunk a román horrorkaravánok okoznak fejfájást, addig más országokban is kihívás elé állítja a helyi hatóságokat egyes közlekedők felelőtlensége. Kanadában, Torontótól nem messze lévő Norfolk megyében történt nemrég egy érdekes eset,  ami megdöbbentést váltott ki az ottani közvéleményből. 

A ontariói rendőrök (OPP) pár másodpercig biztosan azt gondolhatták, hogy valamit nem látnak jól, vagy azt, hogy ez csak a filmekben történhet meg. Az egyenruhások felé egy olyan Chevrolet Silverado közlekedett, amit egy termetes, fekete pótkocsi követett. Csőrős meg sehol a képben. A rendőrök azonnal megállították a furcsa szerelvényt és az igazoltatáskor kiderült, hogy a pickup sofőrje a lehető leghosszabb, 53 láb, vagyis 16 méter hosszú pótkocsit kapcsolt a járművéhez.

A férfi házilagos átalakítással csatlakoztatta pickupjához a pótkocsi vontatórúdját, sőt, a képek tanulsága szerint még a szerelvény fékrendszerét és világításrendszerét is összekötötte saját, kéttengelyes járművével. Az nem derült ki, hogy a pótkocsi terhelve volt-e vagy sem, de az biztos, hogy üresen is legalább 6,75 tonnát nyom, rakománnyal együtt pedig legalább 17 tonnát. Egy dolog biztos, ez így nagyon balesetveszélyes volt.