1993-ban jelent meg a Suzuki aprósága, a Wagon R, mely belpiacos japán kisautónak készült, végül azonban eljutott az európai vásárlókhoz is. Japánban egészen 2003-ig volt a legnépszerűbb kei car. Először még a jobb oldalon egy, a bal oldalán két ajtóval. Később aztán megérkezett a szimmetrikus változat, ezt ismerhetjük mi is jobban.

Ezt a modellt kezdte most gyártani elektromos furgon formájában a Jiangxi Changhe Automobil nevű kínai cég.

Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában 1
Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában 2

Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában

Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában

Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában 8
Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában 9
Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában 10
Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában 11
Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában 12
Fotó megosztása:

A Suzuki 2018 után vonult ki Kínából, ezt követően az említett vállalat vette meg a gyártósorokat, ezért kezdtek neki a termelésnek. Az autó neve EV2 lett és a dobozformát kihasználva haszongépjárműként született újjá. A hátsó ablakok helyén lemez van, a kilincseket pedig fel se szerelik rá, mert az ajtók nem is nyithatóak. A présforma viszont megmaradt, hogy költséghatékonyabb legyen a gyártás.

Régi Suzukiból lett új, villanyos furgon Kínában 13

A villanymotor az első kerekeket hajtja és majdnem 18 lóerős, mellé 80 Nm nyomatéka van. Ezzel akár 80 km/órás sebességet is elér az egykori Suzuki. Az EV2 1,5 millió forintos alapváltozata 8 kWh-s akksikat kap, a nagyobbik 10 kWh-s. Ezzel akár 100 kilométeres hatótávot is tud az autó.

Nem ez az egyetlen példa arra, hogy egy vállalat újra elkezd gyártani egy régi típust, Azerbajdzsánban például új 405-ös Peugeot modellek gördülnek le a szalagról.