Mindenki ismeri a hatóságok által ilyen helyzetben ismételt tanácsot: AKI TEHETI, MARADJON OTTHON! Sajnos a kamionsofőröknek nincs ilyen opció, nekik menni kell, és küzdeni az elemekkel.

“Százak rekedtek az autópályán szerda éjjel Németország déli részén a környéken tomboló hóvihar miatt. Az időjárás Ausztriában is további fennakadásokat okoz, Salzburg tartományban körülbelül 900 háztartás maradt áram nélkül, az ország egyes részein a közlekedés is akadozik – jelentették hírügynökségek csütörtökön. Helyi hatóságok szerint Németország déli részén az útviszonyok miatt több kamion is megcsúszott, ami miatt szerda este mintegy 35 kilométer hosszú dugó alakult ki az Ulm és Nellingen közötti autópálya-szakaszon.” – írta a 24.hu.

Ezen a friss videón az látszik, hogy nem csak a hótorlaszok okozhatnak problémát, egy jeges lejtő is rizikós lehet negyventonnás szerelvénnyel, amit képtelenség lefékezni.

Firma Blum, Werk 4 in Bregenz bei der LKW Warenanlieferung!!!Diese Bude ist eine Zumutung in fast allen Werken für Fremdfahrer!!!

Közzétette: Jürgen Schiemann – 2019. január 10., csütörtök

A telepen hagyott, behavazott kamionok letakarítása sem egyszerű feladat, erre talán a következő felvételen láthatjuk a legjobb megoldást:

Közzétette: Grzes Roman – 2019. január 9., szerda

Az autósoknak pedig a letakarítatlan vontatmányról pergő jégtömbök okozhatnak fejfájást.

KRONE Ice Protect Easy

‼Minden télen elérkezik az az időszak, amikor a pótkocsik tetejének jegesedése komoly veszélyforrást hordoz magában. Senki sem örülne neki, ha váratlanul jégtáblákat kapna a nyakába vagy szélvédőjére. A KRONE szabadalmaztatott Ice Protect Easy pótkocsitető-jegesedést megelőző rendszere megakadályozza, hogy a ponyván ❄ jég kialakulhasson. Kisfilmünkben bemutatjuk a rendszer működését‼ #KRONE #IceProtectEasy

Közzétette: KRONE Trailer Magyarország – 2019. január 7., hétfő