A Kamaz-Master csapatai Continental abroncsok segítségével győzedelmeskedtek az idei Dakar Ralin és az Africa Eco Race-en, melyek a világ legnagyobb sivatagi megmérettetéseinek számítanak. A versenyteherautók több ezer kilométert tettek meg poros utakon, kemény hegygerinceken és sivatagi homokban. A gumiabroncsok pedig a mostoha körülmények ellenére strapabírónak bizonyultak.

A Continental közleménye szerint a két gyártó a sikereken felbuzdulva további együttműködést tervez. Így a jövőben egyes Kamaz teherautókat német gumiabroncsokkal szerelnek fel. Azt azonban nem tudni, hogy az együttműködés egyelőre csak a versenysportokat érinti, vagy esetleg kiterjed majd a sorozatgyártású modellekre is. A Continentaltól ugyanakkor nem áll messze a versenysport, ugyanis a konszern az amerikai kamion-bajnokság kizárólagos szállítójának számít.

KAMAZ_master_Continental_TT_3

Itt emberes munkának számít a kerékcsere.

Mint ismeretes az orosz Eduard Nyikolajev és csapata az Dakar Rali  utolsó szakaszát 19 percnyi előnnyel zárta, egy másik KAMAZ-Master csapat Dimitrij Szotnyikov vezetésével megszerezte a második helyet. A 2017-es Africa Eco Race-t pedig Andrej Karginyov csapata nyerte meg a teherautó kategóriában, míg Szergej Kuprianov csapata a negyedik helyezést ért el. Mindkét versenyről készült 1-1 látványos, összefoglaló videó. Nem túlzás, ezeket tényleg érdemes megnézni.

A Kamaz-Master rali csapat 1988-ban alakult és a teherautó-gyártónak az egyetlen csapata, amely Oroszország színeiben évek óta sikeresen szerepel a versenyeken. Az istálló sofőrjei 1990 óta vesznek részt a kontinensen átívelő Dakar Ralin. A csapat idén tizennegyedik alkalommal nyerte meg ezt a kihívásokkal teli versenyt. A Kamaz-Master emellett háromszoros Off-Road Rally Világkupa győztes, és négyszeres Silk Way Rally győztesnek számít, illetve kiváló eredményekkel szerepel a különböző oroszországi versenyeken is.