A Waberer’s Facebook-profilján jelentette be ma, hogy változat a nemzetközi fuvar- és szállítmányozási feladatokat ellátó sofőrök bérezésén. A cég mindezt egy többéves tesztidőszak tapasztalataira hivatkozva teszi meg. Ez azt jelenti, hogy a teljes nemzetközi Waberer’s-flotta alapbér + napidíjas elszámolási rendszerben működik 2017. január elsejétől. A napidíjat 55 euróban, a vasárnapi és ünnepnapi napidíjat pedig 15 euróban szabta meg a társaság.

A Waberer’s ez év márciusától további változtatásokat vezet be. Eszerint a nyerges vontatókhoz típus és életkor szerinti fogyasztási normákat rendelnek, a korábbi évek üzemanyag-felhasználásának alapján. Az ezzel elért megtakarítást havi bérkifizetéskor számolják majd el. A jobb üzemanyag-megtakarítás érdekében a sofőrök számára oktatásokat szerveznek, emellett elemezni fogják a tanfolyamokon résztvevők vezetési stílusát is. Ha szükséges, akkor további tanácsokat, ajánlásokat fogalmaznak meg alkalmazottaik számára.

A nemzetközi fuvarozásban dolgozó kamionsofőrök jövedelmének fontos része a napidíj. Ezt a díjat eredetileg a kint töltött idő költségeinek fedezésére találták ki. Egy tavalyi kormányrendelet alapján a napidíj maximális összege 40 euróról 60 euróra növekszik január elsejétől. A Waberer’s döntése tehát ezzel a rendelkezéssel van összhangban.

A Waberer’s Csoport a cég weboldalán található adatok szerint 2014-ben 496 millió eurós árbevételt produkált. A cégcsoportnál közel 5 ezer sofőr van alkalmazásban. A Waberer’s flottájában 3400 teherautó található, melyek 400 millió kilométert futnak évente.