Új elektromos teherautó tervével állt elő a Formula E hivatalos szponzora, a Charge. Bár a nemrég közölt tervek nem túl impozánsak, a britek szerint a kasztni alatt komoly innovációk kapnak helyet. A Charge ugyanakkor nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis olyan modellkínálatot tervez, mely a 3,5-től egészen a 26 tonnás teherbírású teherautókig terjedne.

Az új teherautó-család moduláris felépítésű lesz és a főbb elemek könnyűszerkezetes, vélhetően kompozit anyagokból készülnek majd. A Charge meglehetősen ambiciózus terveket dédelget ezen járművek összeszerelésére. Szerintük egy 10 fős személyzet évente legalább 10 ezer járművet gyárthatna. Ez azt jelenti, hogy egy személy néhány óra alatt rakna össze egy elektromos teherautót.

charge-electric-trucks-2

Ez a fajta technológia a 3D-s nyomtatás nagyipari alkalmazását engedi sejtetni, azonban ennél több részletet egyelőre nem árultak el a cég képviselői a gyártást illetően. A járművek alapesetben 160 kilométeres hatótávolsággal rendelkeznekmajd, ugyanakkor hatótávnövelővel akár 800 kilométert is megtehetnének egyetlen feltöltéssel.

A Charge első gyártóbázisát az angliai Oxfordshire megyében nyitja meg. Az első elektromos teherautók jövőre gördülhetnek le a gyártószalagról. Addig azért még aludjunk párat erre az ötletre és várjuk meg a szériamodelleket.