Mini, négykerekű áruszállítót épített 3D-nyomtatással készült karosszéria elemekből a Honda, a japán Kabukuval közösen. A jármű leginkább a Google önvezető kisautójára hasonlít, azonban nem is a kinézete, hanem gyártási módja teszi egyedivé.

A Micro Commuter elnevezésű járművet egy japán cukrászsüteményeket készítő cég megrendelésére építették meg, melynek célja egy olyan kis áruszállító beszerzése volt, melyet városi forgalomban lehet használni a sütemények kiszállítására. A cég emellett azt is kérte a Hondától, hogy az autót reklámjárműként is lehessen használni.

honda-kabuku-3d-printed-micro-commuter-delivery-vehicle-8

A japánok nagyon kreatívan oldották meg a feladatot, hiszen az egyszemélyes áruszállító rakterét úgy tervezték meg, hogy az a süteményes dobozok nagyságától függően variálható legyen, hasonlóan a hűtőkben alkalmazott megoldáshoz, amikor a polcok a falba épített peremeken csúsztathatók ki-be.

honda-kabuku-3d-printed-micro-commuter-delivery-vehicle-14

A 600 kilogrammos jármű hajtásáért egy 15 lóerős elektromos motor felel, mellyel maximum 70 kilométer/órás sebességre képes. Egy feltöltéssel pedig nagyjából 80 kilométeres hatótáv áll rendelkezésre. A süteményekre váróknak ugyanakkor nem kell sokat várniuk, hiszen 200 voltos töltővel akár három óra alatt is feltölthetők az akkumulátorok. Egyelőre nincs arról információnk, hogy a modell sorozatgyártásba kerülne, az viszont szinte borítékolható, hogy lesznek még ilyen és ehhez hasonló húzásai a Hondának.