A dobogó legfelső fokára Könczöl András kerülhetett, aki a maximális 33 000 pontból 21 500 pontot zsebelt be a verseny során. Ő 2013-ban egyszer már megnyerte a vetélkedőt, ezért már másodjára viselheti a Best Truck Driver Hungary címet. Nem utolsósorban pedig immáron visszatérőként teheti el a cím viselésével járó 1 millió forintot. A második helyezett Kövesárki Kálmán lett, a harmadik pozíciót pedig a rutinos döntősnek számító Engárt Mihály szerezte meg.

Az „5 tengelyen – biztos kézzel” közlekedésbiztonsági verseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kamionsofőrök között. A 350 regisztrált nevező közül idén is negyvenen szereztek jogosultságot arra, hogy megmérettessék magukat az elődöntőben.

A döntőben végül a 10 legjobb versenyző mérkőzhetett meg. Rájuk komplex fuvarba indulási feladattal, valamint egy kilenc tételből álló vezetéstechnikai és vészhelyzet-elhárítási feladatsorral kellett megbirkózniuk. Záró feladatként a versenyzőknek egy szimulált baleseti helyszínen kellett bizonyítaniuk elsősegély-nyújtási felkészültségüket.