Földig hajolunk a Bright Bricks nevű csapat tizenkét hivatásos legó-építőmesterének a professzionalitása előtt, akik ezer munkaóra ráfordításával (ezer per tizenkettő per nyolc = tíz munkanapon, azaz két héten át teljes munkaidőben dolgoztak a szerkezeten), 215 158 darab műanyag elemből megépítettek egy komplett lakókocsit.

Lekváros kenyér Legóból

Amikor azt mondjuk, komplett, azt úgy is gondoljuk. Egyrészt valódi alvázra készült, tehát vontatható, másrészt belül működő világítás, folyóvizes (!) mosogató, ágy és ülések találhatók. Még tűzhely és hűtőszekrény is került a legókocsiba, igaz, ezek nem üzemelnek, van viszont előre elkészített reggeli, vázában elrendezett virágcsokor, félbehagyott sakkjátszma, még fogkefe is.

Az alkotás Guinness-világcsúcsot hozott a birminghami lakókocsi-kiállítás szervezőinek – ki gondolta volna, a legó-lakókocsi létező kategória a rekordok könyvében! A világcsúcs apropóját egyébként az adta, hogy állítólag idén 130 éves a lakókocsi műfaja.

A rekorder lakókocsi mintájául a műfaj egyik modern ikonja: a Knaus Tabbert által még 2004-ben bemutatott T@B szolgált. A könnycsepp alakú szerkezetet azóta licencben világszerte gyártják, kompakt méretei ellenére fürdőszobával, külső vagy belső konyhával is felszerelhetők, és akár három személy számára biztosítanak alvóhelyet.

Életnagyságú, működő lakókocsi legóból, beszarás! 1