A vezess.hu hasábjain több alkalommal is beszámoltunk már olyan, félelmetes balesetekről, amelyekben autópályán vagy városban haladó kamionról zuhant le egy konténer, és okozott kevés híján katasztrófát. 
Ezúttal más volt a helyzet. Az alábbi videofelvétel Athénban, a pireuszi kikötőben készült, és bár maga a baleset takarásban történik, a kirakós darabkái összeilleszthetők.
Látható, amint a később palacsintává lapított kamion elhalad az egymásra rakodott konténerek mellett. Aztán megvillan egy árnyék, porfelhő száll fel, és a következő pillanatban már gördül is le áldozata tetejéről az út mentén felhalmozott kupacból , három emeletnyi magasságból lezuhant 40 lábas konténer – állítólag egy viharos széllökés mozdította ki helyéről a vélhetően üres dobozt.
A görög sajtó még aznap megerősítette a lehetetlent: a sofőr túlélte az égi támadást, mindössze a háta sérült meg.
Egy ilyen, 40 lábas (12 méter hosszú) konténer üresen 3780 kilogrammot nyom. Ez tekintélyes tömeg, de semmi ahhoz képest, hogy teljesen megpakolva akár 26,7 tonnás is lehet – utóbbi esetben a kamionból semmi nem maradt volna, de az is igaz, hogy egy teli konténert aligha tudott volna megbillenteni a szél.
Részegen közlekedni életveszélyes, részegen tankolni ellenben rém mulatságos, legalábbis a nézők számára. Nézd csak:

Négytonnás konténer zuhant a kamionosra 1