Frusztrálta a közlekedés, ezért évekig lövöldözött a német autópályákon közlekedő teherautók utánfutóira és pótkocsijaira saját járművének kormánya mögül az a német kamionsofőr, akit a würzburgi bíróság csütörtökön tetteiért tíz és fél év börtönbüntetésre ítélt.

A német hatóságok által “autópályás lövöldözőként” ismert 58 éves férfi több mint hétszáz lövést adott le vezetés közben 2008 és 2013 között. A lövedékek nem csupán teherautókat és kamionokat, hanem néhány alkalommal személyautókat is eltaláltak. Az egyik ilyen esetben a kamionos megsebesített egy nőt, akinek egy visszapattanó lövedék a nyakába fúródott.


A würzburgi törvényszék négyrendbeli gyilkossági kísérlet, súlyos testi sértés és az utcai közlekedésbe való szándékos és veszélyes beavatkozása miatt ítélte több mint tízévnyi szabadságvesztésre a kamionsofőrt.

Burkhard Pöpperl bíró a vádlotthoz fordulva az ítélethirdetés után azt mondta: “Tudom, hogy az ítélet Önt súlyosan érinti. Nem tűrhetjük el azonban, hogy autópályáinkon bárki önbíráskodást folytasson. Azt pedig végképp nem, hogy ezt valaki fegyverrel tegye”.

A vádlott elismerte, hogy lövéseket adott le járművéből, azt próbálta bizonygatni azonban, hogy csupán utánfutókra és pótkocsikra lőtt, és senkit sem akart megsebesíteni. A német nyomozók évekig nem tudták felderíteni az “autópályás lövöldöző” kilétét. Az esetet végül úgy sikerült megoldaniuk, hogy több autópálya-szakaszon regisztrálták a közlekedő járművek rendszámait, és összehasonlították a lövések leadásának idejével.

(Forrás: MTI)