Hat hónap felfüggesztett elzárással sújtották, és elbocsátották állásából azt a buszsofőrt, aki a csúcsforgalomban fizikailag bántalmazta kötekedő utasait. 

A két huszonhárom éves fiatalember lejárt bérlettel szállt fel a London Bexleyheath kerületében közlekedő 89-es buszra. Miután nem voltak hajlandóak megfizetni a két fontos (780 Ft) viteldíjat, a sofőr felszólította őket, hogy szálljanak le. Ezt meg is tették, ám egyikük bosszúból felnyúlt a busz visszapillantó tükréhez, és elállította azt. 
A sofőr leszállt, és visszaigazította a tükröt, ám a fiatalember nem hagyta ennyiben. A sofőr ezt követően támadt rá a bliccelőkre, amikor pedig azok hozzávágtak egy sörösdobozt, végképp elszakadt a cérna. Egy közeli biztonsági kamera rögzítette, amint a 44 éves David Newstead összeverekedett utasaival. 
Bár szemtanúk egybehangzóan állították, hogy a két fiatal elviselhetetlenül provokálta őt, a bíróság elfogadta a fiatalok ügyvédjének azon védekezését, hogy a sofőr ütött először, és elmarasztalta a buszvezetőt. 
A busztársaság, amely az incidenst követően elbocsátotta alkalmazottját, nem nyilatkozott az eseményekről. 
Az immár munka nélkül maradt buszvezetőnek tíz gyermeke van, ebből kilenc vele egy háztartásban él. “Fogalmam sincs, hogyan fizessem ki a számláimat. Két fontról volt szó, azok a fiatalok gond nélkül élik tovább az életüket, az enyém pedig tönkre ment” – fakadt ki az ítélethozatal után Newstead.
Megunta utasainak minősíthetetlen viselkedését, ezért elképesztő dolgot tett egy másik angliai buszsofőr. A történet a képre kattintva olvasható.