Az idei düsseldorfi Caravan Salon Expón a Volkswagen teljes lakóautó és kemping jármű kínálatát bemutatja a nagyközönségnek. Ezek között van az 50 000. legyártott California, amely nemrég gördült le a gyártószalagról. A német márka típuspalettáján emellett megtalálható a a Cross Caddy Tramper, a Multivan Highline, a California Comfortline, a California Beach, a California Generation és az Amarok Canyon. Közös ismertetőjegyük, hogy a plusz kiegészítőknek köszönhetően kiválóan alkalmasak arra, hogy eltöltsük velük hosszabb-rövidebb időt egy-egy nyaralás alkalmával.

A California sikertörténete 1988-ban indult, amikor a Joker töretlen népszerűségét látva a Volkswagen úgy döntött, hogy belefog egy saját modell gyártásába. Az eredmény pedig olyan kemping autó lett, amelynek bal oldalán szekrényeket építettek be, hátsó részében konyha és hálóhelyeket alakítottak ki, de jutott ágy az első emeleten is a megemelhető tető alatt. A California első két generációját megrendelésre készítették a Volkswagen számára és egy ideig nem saját gyártósorról gördültek le a járművek.

2004-től a Volkswagen már maga gyártotta a California T5 modellt. Az jármű alapjának számító T5-ösökök Hannover Stöcken kerületében lévő fő gyártóüzemében készülnek és innen kerülnek át Hannover Limmer kerületében fekvő másik üzemébe, ahol megtörténik a tetőszerkezet kialakítása, a szekrények, a konyha, az ülő és fekvőhelyek és minden egyéb extra felszerelés beszerelése.
Ilyen Volkswagenekkel pihenhetjük ki magunkat 1
Ilyen Volkswagenekkel pihenhetjük ki magunkat 2

Ilyen Volkswagenekkel pihenhetjük ki magunkat

Ilyen Volkswagenekkel pihenhetjük ki magunkat

Ilyen Volkswagenekkel pihenhetjük ki magunkat 6
A Beach változat a hétköznapokban is kiválóan megállja a helyét
A Cross Caddy Tramper-ben hátul két hálóhely található
Fotó megosztása:

A Beach változat a hétköznapokban is kiválóan megállja a helyét

A Beach változat a hétköznapokban is kiválóan megállja a helyét

Az 50 000. jubileumi jármű a California Comfortline volt, melyet 7 sebességes, közvetlen kapcsolású DSG sebességváltóval, valamint 140 lóerős (103 kW) TDI-motorral szereltek. A düsseldorfi szalonon való megjelenés középpontjában a jól bevált T5 áll, annak is két változatát, a California Beach és a California Comfortline modelleket vonultatta fel a Volkswagen. A Beach változat a hétköznapokban is megállja a helyét, ugyanakkor megtalálható benne minden olyan felszerelés, amely egy-egy alkalomszerű éjszakai megállónál szükséges lehet. A California Comfortline pedig azoknak nyújt alternatívát, akik a hosszabb túrákat kedvelik. Nyitható és emelhető tetejükkel mindkét modell négy teljes értékű hálóhelyet kínál.

A Cross Caddy Tramper-ben hátul két hálóhely található

A Cross Caddy Tramper-ben hátul két hálóhely található

A Cross Caddy Tramper modell egy mérettel kisebb és két fekvőhellyel rendelkezik az autó hátsó részében. Opcionálisan hátsó sátorral is kérhető, így ideális útitársa lehet a szabadtéri sportok kedvelőinek, akik egész hétvégéjüket hobbijuknak szentelik és szeretik védett helyen tölteni az éjszakát. Az 1,5 tonnás maximális vontatókapacitással rendelkező modell sporteszközök szállítására is alkalmas. Az Amarok Canyon pedig ezúttal a kerékpárversenyek csapatainak kísérőautójaként mutatkozik be, a Világ-, és Európa-bajnok kerékpár márka, a Merida kétkerekűivel a rakodóterén.