A Volvo Trucks új, tisztán sűrített földgázzal üzemelő változatával bővíti európai típuskínálatát. A Volvo FE CNG-t elsősorban olyan gyakori rövid távú alkalmazásokra fejlesztették ki, mint például a hulladékgyűjtés és a helyi áruterítés. A CNG-vel hajtott járműben gyújtógyertyás technológiát alkalmazó 9 literes gázüzemű motor dolgozik, amelyhez automatikus sebességváltó kapcsolódik.

“A Volvo FE CNG révén egy sokkal környezetbarátabb teherautót kínálhatunk azon vállalatok számára, amelyek járművei sokat járnak városi környezetben. Világszerte számos város keresi a dízel teherautók alternatíváit. Különösen a hulladékszállítás területén gyakori követelmény a beszerzési szerződések elnyeréséhez a megújuló üzemanyagok alkalmazása.” – jegyezte meg Christina Eriksson, a Volvo Trucks kereskedelmi igazgatója.

A nappali fülkével szerelt Volvo FE CNG meghajtásáról gondoskodó Euro 6-os motor 320 lóerős teljesítmény leadására képes 1356 Nm legnagyobb nyomaték mellett. A gyújtógyertyás technológia kifejezetten alkalmas olyan felhasználási területekre, ahol rövid távokat tesznek meg a teherautók, gyakran elinduló és megálló forgalomban.

Gázos áruszállító a Volvótól 1
Gázos áruszállító a Volvótól 2

Gázos áruszállító a Volvótól

Gázos áruszállító a Volvótól

Gázos áruszállító a Volvótól 5
Gázos áruszállító a Volvótól 6
Fotó megosztása:
Gázos áruszállító a Volvótól 7 Teljesen automatikus sebességváltójának köszönhetően a teherautó a hagyományos üzemanyaggal hajtott Volvo FE kiemelkedő rugalmasságát és termelékenységét nyújtja. Az új FE CNG értékesítése augusztusban veszi kezdetét Európában, a sorozatgyártás pedig 2015 elején indul meg. A leendő vásárlók 4×2-es, valamint 6×2-es kerékképletek közül választhatnak majd, míg a járművek hasznos teherbírása 19 – 26 tonna között alakul.