A Vezess.hu július végén számolt be részletesen a megújult Vito paramétereiről. A Mercedes kis-haszonjárművét tegnap óta gyártják a spanyolországi Vitoriában. Az első példány szerelőszalagról történő legördülése kapcsán a német gyártó újabb adatokat közölt a Vitóról. Az egyik legfontosabb információ a megújult modell fogyasztása, mely a Tourer és a Kawa kivitel esetében 6,8-5,7 liter körül alakul 100 kilométerre vetítve. Mindez vegyes, tehát városi és országúti üzemanyag-felhasználást takar, ennek megfelelően az országúti még kedvezőbb is lehet. Mindamellett a 2,5-ről 3,2 tonnára emelt megengedett össztömeggel rendelkező furgon dízelfogyasztása 5,7 l/100 km körül alakul.
Gyártásban az új Mercedes Vito 1
Gyártásban az új Mercedes Vito 2

Gyártásban az új Mercedes Vito

Gyártásban az új Mercedes Vito

Gyártásban az új Mercedes Vito 5
Gyártásban az új Mercedes Vito 6
Fotó megosztása:
Gyártásban az új Mercedes Vito 7
A Mercedes szerint az új Vito beszerzési ára alacsony, legalábbis Németországban, ugyanis 17 990 eurót, vagy megközelítőleg 5 millió 440 ezer forintot kell érte letenni az asztalra, plusz az adókat persze. Mindezért rengeteg mindent kap a vásárló. A Vito az első olyan középkategóriás kis-haszonjármű, mely háromféle hajtási móddal: elsőkerék-, hátsókerék-, valamint összkerékhajtással rendelhető. Emellett a modell számos vezetéstámogató rendszerrel rendelhető.

A Mercedes-Benz 190 millió eurót fektetett a spanyolországi üzem fejlesztésébe annak érdekében, hogy elindíthassa az új Vito sorozatgyártását. A vitoriai gyárból nemcsak a hagyományos európai piacokra szállítanak majd, hanem innen elégítik ki az USA-ból érkező megrendeléseket is. A Sprinter után a Vito a második legfontosabb globális modell a Mercedes számára, ezért nagy reményeket fűznek  a megújult modell piaci szerepléséhez. A korábbi változatokból mintegy 1,2 millió darabot értékesítettek világszerte.