Egy, már muzeális értékű, városi kivitelű autóbuszt alakított át a prágai közlekedési vállalat (Dopravní podnik hlavního města Prahy) néhány évvel ezelőtt. A háromajtós Karosából kétajtós mozibuszt csináltak, jobb oldali ablakait kivették és helyükre acéllemezeket helyeztek. Azokra pedig oly módon vágtak nyílásokat, hogy elegendő fény jusson át rajtuk a szabadtéri vetítésekhez. A kezdeményezés nemcsak Csehországban, de Közép-Európában is egyedülállónak számít.

A mozibusz jelenleg előre megadott menet- és programrend szerint közlekedik Prága külső és belső kerületeiben. A jármű a nyár folyamán elsősorban szabadtéri helyszíneket keres fel, ahol az érdeklődők 50 koronáért, vagyis körülbelül 550 forintért válthatnak jegyet a filmvetítésekre. A buszba lényegében a vetítőberendezéseket építették be a közlekedési vállalat dolgozói,  a szabadtéri mozizáshoz szükséges 8*4 méteres, felfújható vásznat pedig Angliából rendelték.

Pozor, jön a mozibusz! 1
Pozor, jön a mozibusz! 2

Pozor, jön a mozibusz!

Pozor, jön a mozibusz! 5
Pozor, jön a mozibusz! 6
Fotó megosztása:
Pozor, jön a mozibusz! 7 A prágai mozibusz főként cseh alkotásokat vetít a nagyközönség számára, de a repertoárban helyet kapott néhány lengyel, valamint a Báthory című magyar vonatkozású film is. A jármű június 23. és szeptember 12. között járja a cseh főváros kerületeit. A programtervet pedig úgy alakították ki, hogy az érdeklődök számára már sötétedés után kezdődjenek a filmek, így megadva a mozizás maximális élményét. Ennek megfelelően július végéig a filmeket este fél tíz után, augusztusban kilenc órától, szeptember első heteiben fél kilenctől vetítik majd.