A kolumbiai nemzeti rendőrség Hummer limóra emlékeztető szállítójármű beszerzéséről döntött. A Huron fantázianéven futó modell a torontói székhelyű az Inkas terméke, a cég fő profilja a speciális, rendőrségi, illetve katonai felhasználásra alkalmas járművek gyártása. A kanadai cég a Kentworth alvázának és hajtásláncának felhasználásával építette meg a Huront, forradalmian könnyű páncélzattal.

A Huron ennek köszönhetően gyorsabb és könnyebben irányítható a hasonló kategóriájú járműveknél. A modell 16 személy szállítására alkalmas, oldalában pedig AK47-es gépfegyverek számára kialakított lőrések is megtalálhatók. A tetőre emellett opcionális lehetőségként géppisztolyos állás is szerelhető. A páncélos szörny kinézetű Huron megjelenését a lökhárítóba épített vonóhorog, valamint a hűtőrácson, a jármű tetején és hátoldalán található villogók teszik teljessé.

Brutális páncélozott jármű rendőröknek 2 A Huron lelke egy 8,3 literes Paccar motor, melyhez 10 fokozatú, Allison gyártmányú sebességváltót kínál a gyártó. A járművet gumiabroncs-nyomás ellenőrző rendszerrel szerelték, ennek köszönhetően a sofőr azonnal értesülhet arról, ha egy esetleges defekt miatt valamelyik kerékből rohamosan szökni kezd a levegő. A Huron végsebessége 140 kilométer/óra, mely gyorsabb csapatmozgásokat tesz lehetővé. 

A modell ára felszereltségtől függően 485-630 ezer dollár (110-143 millió Ft) között mozog. A Huront ugyanakkor nem vásárolhatják meg magánszemélyek, mivel elsősorban csak rendőrségi, katonai, valamint határrendészeti szervek számára elérhető.