A New England Motor Press Szövetség a Massachusetts Műszaki Egyetem (MIT) mérnöki karának közreműködésével idén is odaítélte a Jenki Kupát, amelynek egyik győztese a 2015-ös Ford F-150 pick-up lett. A neves elismerést általában olyan járműveknek ítélik oda, amelyek figyelemreméltó autóipari ötleteket, vagy rendszereket vonultatnak fel. A díjjal emellett a szervezők azokat a megoldásokat is elismerik, amelyek biztonságosabbá vagy élvezetesebbé teszik az autózást.

“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a vadonatúj F-150 modellt megalkotó csapat nevében én vehetem át ezt a díjat” – fogalmazott a díjátadón Pete Reyes, az F-150 főmérnöke. “Ezzel az autóval a Ford megmutatta a világnak, hogyan kell új generációs pickupot építeni. Az F-150 több mint 100 szabadalmának benyújtásával a fejlesztőcsapat tagjai bebizonyították, hogy a Ford mérnökei és tervezői az autóipar élvonalába tartoznak.” Jenki elismerés a Fordnak 2
Az egy év múlva piacra kerülő Ford pick-up minden idők legerősebb F-150 modellje, ugyanis alvázában kiemelkedő mennyiségben alkalmaztak nagy szilárdságú acélt. Ugyanakkor az új pick-up tömege 320 kilogrammal csökken, ezáltal az autó könnyebben kezelhető és teljesítménye jobban kihasználható.