A vadonatúj, akár 18 üléssel is felszerelhető, alacsonyabb fogyasztású, valamint új kényelmi és biztonsági berendezéseket kínáló Ford Transit Minibus már kapható a márkakereskedésekben. A kibővített termékkínálat – amelyben eddig egy 15 és egy 12 üléses modell szerepelt – fogyasztása 6 százalékkal alacsonyabb, mint a korábbi modelleké. A Ford legújabb 2,2 literes dízelmotorjának üzemanyag-felhasználása 7,4 l/100 km, széndioxid-kibocsátása pedig 196 g/km mindegyik modellváltozat esetén. A járművet Euro 6-os, 125 és 155 lóerős HDT-motorrokkal kínálja a Ford.
A 18 üléses változat utasterében öt üléssor található, de a hátsó, négyszemélyes üléssor két középső ülése kivehető. Az így felszabaduló helyen elfér egy kerekesszék, vagy akár az extra poggyász is. Az autó jellegzetes megoldásai közé tartozik az extra széles tolóajtó, amelyhez alapáron jár a ki- és beszállást megkönnyítő, elektromos mozgatású fellépő. A kabin tehát könnyebben közelíthető meg az oldalajtókon keresztül, így többé nincs szükség hátsó vészkijáratra, ezért a Ford mérnökei egy extra üléssel egészíthették ki a hátsó üléssort.
Az utaskomfort a korábbi modellekhez képest jelentős mértékben javult. A vadonatúj minibusz vezetőkabinja teljes egészében kárpitozott; a prémium minőségű, tartós anyagok egy személyautó komfortját idézik. Az oldalablakok 200 milliméterrel magasabbak, így jobb a kilátás, és több fény jut az utastérbe, vagyis az egész környezet barátságosabb és komfortosabb lett. Minden utas saját kabátakasztót kapott, és a pohártartók mindegyik üléssorban megtalálhatók.
A 18 üléses változat utasterében öt üléssor található, de a hátsó, négyszemélyes üléssor két középső ülése kivehető

A 18 üléses változat utasterében öt üléssor található, de a hátsó, négyszemélyes üléssor két középső ülése kivehető

A vezető munkáját egy sor fejlett technológia segíti, többek közt a Ford SYNC hangvezérlésű fedélzeti csatlakozási rendszere, az adaptív sebességtartó automatika akadályfelismerő rendszerrel, a tolatókamera, valamint a 230 voltos elektromos csatlakozás, aminek segítségével speciális adapterek nélkül is megoldható a laptopok és más elektromos eszközök töltése. A passzív biztonsági berendezések listáján hat légzsák szerepel, és minden üléshez hárompontos biztonsági öv tartozik. Ez a változás ráadásul a vonóhorog felszerelését is lehetővé teszi, így az autóhoz utánfutó is csatlakoztatható. 
A törökországi Kocaeliben működő Transit-gyárban készülő minibusz ugyanazokon a teszteken bizonyította kiváló minőségét és teljesítményét, mint a többi Transit-modell.