A Renault Trucks a lyoni Bellecour téren létrehozta a világ legnagyobb street art alkotását. A nagyszabású performansz, amely a perspektívákkal játszik és háromdimenziós képeket jelenít meg egy adott helyről, a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. A gyártó ezzel a rendkívül eredeti eseménnyel is az új kínálat megszületését kívánta megünnepelni, Lyon lakosaival együtt.


Július 6-án és 7-én a lyoniak 9-től este 8 óráig gyönyörködhettek a Bellecour téren a Renault Trucks és François Abélanet művész közös utcai alkotásaiban: négy hatalmas, háromdimenziós street art installációt jelenítettek meg Lyon főterén. A 3D utcai művészet lényege a perspektívákkal való játék. A földre vetített képek meghatározott helyről nézve térhatásúak. Az egyik, 4071 négyzetméter kiterjedésű alkotásnak köszönhetően a Renault Trucks a világ legnagyobb anamorfózisának megalkotójaként még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült.

A 4071 négyzetméteres anamorfózis számokban:

10 kilométer öltés
2,5 kilométer cipzár
50 GB-os képfájl
8 milliárd képpont


A világcsúcs a “Truck de ouf ” (Micsoda őrültség !) néven meghirdetett esemény keretében született meg, amelyet a Renault Trucks Lyonban rendezett meg. A République úton a Renault Trucks az ipari járművek francia örökségének szentelt történeti áttekintésre invitálta az érdeklődőket. Ez a történet a Berliet emblematikus teherautója, az 1910-ből származó és mára műemlékké nyilvánított M típus egyetlen példányával kezdődött. Az út két oldalán helyezték el azokat a korszakalkotó járműveket, amelyek hozzájárultak a kamionok és a közúti szállítás fejlődéséhez; képek hosszú sora idézte fel a Renault Trucks iparának és kereskedelmének történetét a Berliét-től napjainkig.